Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord

Eenmaal per twee maanden op zaterdagavond wordt een "Taizéviering" gehouden.
De viering begint om 19.30u en de kerk is vanaf 19.15u open.
Muzikaal worden we bijgestaan door onze muzikanten Sjef, Mike en Antoon

Na de viering met zang, gebed, korte Bijbelteksten en stilte, die ruim een uur duurt, schenken wij koffie en thee in het Geinlicht (de ontmoetingsruimte van onze kerk). Als je de kerk binnenkomt zie je daar het bord “Silence / Stilte”. En dat is eigenlijk ook wat wij vragen: dat het al vóórdat de viering begint rustig wordt in de kerkzaal, omdat dit écht bijdraagt aan de hele verdere Taizéviering. Als je er nooit eerder bij was? Kom het eens ervaTaizeVieringenren, want de praktijk leert ons dat mensen die een keer zijn geweest vaak vaste bezoekers worden. Nee, niet altijd, want het kan natuurlijk zijn dat het je niet aanspreekt. De enige manier om dat voor jezelf te ontdekken is….. juist: een keer komen en het meemaken. Bij binnenkomst krijg je de Taizé gezangenbundel in bruikleen en een liturgie. Met deze hulp wordt je vlekkeloos en moeiteloos door de hele viering geleid. En de liederen? Wel, misschien ken je ze nu nog niet, maar de melodie is bijna altijd erg simpel en omdat het korte herhaalgezangen zijn kan je ze al snel mee neuriën en vervolgens meezingen. .

Kijk op: www.taizenieuwegein.nl of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook staat informatie over de reis en de diensten kan je vinden op onze facebookpagina van Taizé Nieuwegein.

De data van de vieringen voor het seizoen 2023-2024 zijn gepland op: zaterdag 16 september 2023, zaterdag 11 november 2023, zaterdag 20 januari 2024, zaterdag 16 maart 2024 en zaterdag 25 mei 2024.

© 2023 PGNN - Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord