Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord

Pastoraat in onze kerkgemeente is in eerste plaats het omzien naar elkaar in het dagelijkse leven. Op basis van ons geloof zijn we met elkaar verbonden en geven we zorg aan wie dat nodig heeft. De pastorale zorg wordt door de gemeente in het bijzonder toevertrouwd aan predikant en ouderlingen. Daarnaast zijn er de pastorale contactpersonen die contacten met gemeenteleden onderhouden.

Het pastorale werk wordt in onze gemeente op de volgende manieren inhoud gegeven:

  • Alle gemeenteleden die aangeven dat er behoefte is aan pastoraal bezoek worden bezocht
  • Gemeenteleden van 80 jaar en ouder worden desgewenst twee maal per jaar bezocht. Een van die keren ontvangen zij een bloemetje of andere attentie van de kerk.
  • Alle gemeenteleden tussen de 75 en 80 jaar ontvangen met hun verjaardag een kaart namens onze kerk
  • Ook aan huwelijksjubilea (25, 40, 50, 60, 65, en 70 jaar) wordt aandacht besteed met een boeket bloemen
  • In ’t Geinlicht is er (bijna) elke maand een ouderenmiddag op de 2e woensdagmiddag van de maand( zie agenda) 
  • Gezamenlijke oecumenische maaltijd. Drie keer in de maand (2e, 3e en 4e dinsdag) is er een maaltijd in ’t Geinlicht om 17.00u, aan de Nedereindseweg 1-3 
  • Daarnaast zijn er verschillende gesprekskringen en bijeenkomsten van ‘Ontmoeten en Bezinnen’, het jeugdwerk, de culturele zondagmiddagexcursies en natuurlijk het koffie drinken na elke kerkdienst . Allemaal belangrijke ontmoetingsmomenten waarbij we naar elkaar omzien.
  • Alle gemeenteleden ontvangen desgewenst via de vaste contactpersoon een ‘Bijbelse dagkalender’; een handzaam boekje voor elke dag met mooie toelichtingen op Bijbelverhalen.

Schema Pastoraat

SchemaPastoraat2022

Gezocht: Pastorale contactpersonen

PastoraatSamenOm het 'omzien naar elkaar' ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen, is het belangrijk dat er voldoende gemeenteleden zijn die de contacten onderhouden met hen die dat nodig hebben. U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of tel. 06 200 210 33.

© 2024 PGNN - Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord