Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord

Voor het meeleven met elkaar zijn predikant, ouderlingen en vele pastorale contactpersonen dagelijks actief. Maar meeleven is ook een verantwoordelijkheid van de gehele kerkgemeente. Om de onderlinge betrokkenheid te stimuleren gebruiken we het Meeleefbord en de Meeleeflijn.

Het 'Meeleefbord' is een bord in de kerk waar we lief- en leedberichten op vermelden. Ook is er plaats voor de trouw- , jubilea, - geboorte, - en overlijdenskaarten welke wij ontvangen. Voor en na de kerkdienst staat er bij het meeleefbord een meeleef coördinator die toelichting kan geven bij de berichten op het bord. Het meeleefbord is een ontmoetingsplek waar de meeleef coördinator mensen actief probeert te betrekken bij het meeleven. Iedere zondag worden er bloemen bezorgd, als groet en bemoediging, bij een van de op het bord genoemde mensen.

De 'Meeleeflijn' is een pastoraal meldpunt waar alle gemeenteleden naar toe kunnen bellen met de vraag om meeleven met een ander of zichzelf. U kunt daar alle berichten doorgeven over ziekte, ziekenhuisopname, zorgen, geboorte, overlijden en vragen om bezoek of een voorbede. Ook kunt u hier voorbede aanvragen voor de eerstvolgende kerkdienst. De meeleefcoördinator zal in overleg passende actie ondernemen.

Bereikbaarheid Meeleeflijn: tel. 06 200 210 33 (dagelijks van 09.00 – 21.00u) en per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

© 2024 PGNN - Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord