Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord

Kerk in Actie Buitenland is een taakgroep van onze gemeente. Wij willen de gemeente betrekken bij diaconale activiteiten wereldwijd.
Dit doen wij door mee te werken aan speciale diensten en door het voeren van acties. Wij doen dit altijd samen met Kerk in Actie. Dit is de landelijke organisatie van de protestantse kerk. Kerk in Actie werkt samen met allerlei partner kerken en diaconale organisatie wereldwijd.

Kerk in Actie Buitenland richt zich vooral op Afrika, Azië, en Zuid-Amerika.Van 2023-2025 voeren wij actie voor Ghana. Wij vragen aandacht in een aantal diensten en schrijven stukken in de onderweg en voor de website. Daarnaast collecteren we via de Kerk in Actie/Diaconie collectes. 

U kunt uw giften voor Ghana geven tijdens de komende Ghana collectes of overmaken naar de bankrekening (NL89 RABO 0373 7254 85) tnv.  PGNN inzake collecte onder vermelding van Ghana. Of via de GIVT-app op uw mobiele telefoon door de QR code in te scannen en een gift te geven. Deze QR-code is automatisch gekoppeld aan de projecten in Ghana.

Met uw steun kunnen de lokale projecten bv de volgende hulp bieden:
2,20 euro: een bijbel in eigen taal
20 euro: 1 vrijwillige taaldocent trainen
100 euro: 4 voorgangers volgen seminar christen-moslim relaties
225 euro: 12 dagen vrijwillige voorganger trainen

2023 11 26 Kerk in Actie Ghana QR enkel code

 

 

 

 

 

 

 Lees hier meer over de aktie in Ghana

Als u vragen heeft naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u terecht bij een van de diakenen of een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Namens de taakgroep Kerk in Actie Buitenland: Juliana en Carine


Noodhulp

Naast structurele aandacht voor Ghana, zullen we op een speciale manier op diverse momenten aandacht vragen voor "vergeten rampen". Dit zal gebeuren door middel van spontane korte acties, voorbeden en nieuws berichten op de site en in het kerkblad Onderweg.


Algemeen

De taakgroep Kerk in Actie Buitenland werkt samen met de landelijke organisatie van de protestantse kerk. Door middel van grote en kleine campagnes wordt aandacht en financiële steun gevraagd voor projecten die door partners van Kerk in Actie overal ter wereld worden uitgevoerd.

Dit zijn projecten die opkomen voor de belangen van mensen die dat zelf niet kunnen. Denk aan straatkinderen, ongeletterde minderheden, vrouwen, gevangenen, en mensen die zijn getroffen door een ramp. Kerk in Actie is een landelijke organisatie die zendings- en werelddiaconaatswerk verricht, met steun van onder andere kerkelijke gemeentes uit Nederland en vele partnerorganisaties overal ter wereld. Wilt u meer weten over de projecten van Kerkinactie? Lees dan de Kerk in Actie pagina in Onderweg voor actuele acties in onze gemeente. Of kijk op www.kerkinactie.nl

© 2024 PGNN - Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord