Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord

Onze gemeente is voor haar inkomsten afhankelijk van giften. Alleen door giften van gemeenteleden en van anderen kan het werk van en in de gemeente worden gedaan. Uw wordt daarom van harte uitgenodigd uw bijdrage te geven.

Uw gift voor het eigen kerkenwerk kunt u overmaken op NL86 RABO 0373 7254 42 t.n.v. Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord met als omschrijving gift.

Uw gift voor het diaconale werk van de gemeente kunt u overmaken op overmaken op NL11 RABO 0373 7379 47 t.n.v Diaconie van de Protestantse Gemeente te Nieuwegein-Noord met als omschrijving gift.

Kerkbalans

Eén maal per jaar, in januari, wordt aan de gemeenteleden gevraagd om hun gift (‘vrijwillige bijdrage’) voor het werk van de gemeente voor het komende jaar toe te zeggen (Aktie Kerkbalans).  Wij krijgen daardoor een beeld van wat we in het komende jaar aan giften verwachten mogen.  Op het toezeggingsformulier kan men aangeven in welke termijnen het toegezegde bedrag wordt betaald, en hoe het bedrag wordt betaald.

De keuze is:

  • machtiging aan de gemeente om het geld van uw bank te incasseren
  • betalen via iDeal: als u hiervoor kiest krijgt u een email met de uitnodiging te betalen.
  • zelf overmaken, onder vermelding van lidnummer en het jaar op NL86RABO 0373 7254 42

Vermelding van lidnummer (wordt vermeld in de toezeggingsbrief) en jaar is van belang, omdat zo de betaling gekoppeld kan worden aan de toezegging.

Solidariteitskas

Eén maal per jaar ontvangen gemeenteleden het verzoek om € 10,-- per (volwassen) lid bij te dragen aan de Solidariteitskas. Dit is een landelijke kas van de Protestantse Kerk, waaruit gemeenten steun kunnen ontvangen. 

U kunt uw bijdrage overmaken op NL33 RABO 0373 7254 26 t.n.v. Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord met als omschrijving Solidariteitskas.

Erfenissen en legaten

U kunt bepalen dat de gemeente na uw overlijden een vast bedrag krijgt (een legaat) of een gedeelte krijgt van uw nalatenschap. Daarvoor moet een testament worden opgemaakt. De gemeente hoeft hierover geen successierechten te betalen. Nadere inlichtingen kunt u krijgen bij het college van kerkrentmeesters (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

© 2024 PGNN - Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord