Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord

Belastingaftrek

Onze gemeente (en de diaconie van onze gemeente) zijn door de belastingdienst aangewezen als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent dat giften aan de gemeente en de diaconie aftrekbaar zijn voor de belasting. Daarbij geldt een drempel van 1% van uw inkomen. Als het totaal van uw giften boven die drempel uitkomt is het meerdere aftrekbaar van uw belastbare inkomen.

Extra belastingvoordeel

Nog voordeliger is het als u een jaarlijkse gift voor tenminste vijf jaar vastlegt. In dat geval geldt niet de drempel van 1%. U kunt het bedrag dan volledig van uw belastbaar inkomen aftrekken. 

Het voordeel voor u is dat u de gift volledig kunt aftrekken van uw belastbaar inkomen. De gift kost u dus minder, of beter nog: u kunt meer geven zonder dat het u meer kost.
Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken dan kunt u hier het benodigde formulier downloaden.
 
Wat uw voordeel is (of hoeveel meer u kunt schenken zonder dat het u meer kost) is afhankelijk van de te betalen belasting. Bij een laag inkomen is het voordeel ruim 35% (als u AOW hebt ruim 18%) en bij een hoger inkomen loopt dat op tot ruim 40% of zelfs ruim 50%.
Het formulier kunt u op de computer invullen. Een tweede exemplaar wordt dan automatisch ingevuld.
Beide formulieren moeten worden getekend door u en -als u een fiscale partner hebt - door uw partner.
U kunt beide formulieren getekend sturen naar
College van Kerkrentmeesters
Postbus 565
3430 AN Nieuwegein.
 
Als u uw handtekening digitaal kunt invullen of als u het getekende formulier inscant, kunt u het formulier ook per email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Het college zal het formulier namens de gemeente ondertekenen en het getekende exemplaar aan u terugsturen. U hebt dan een bewijs als de belastingdienst uw aangifte controleert.
 
Als u hulp nodig hebt of nadere inlichtingen wilt, kunt u contact opnemen met Bert Boer tel. 06-2095 9281 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© 2024 PGNN - Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord