Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord

SchuldHulpMaatje Nieuwegein zoekt Coördinatoren, Maatjes en bestuurders.

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens financiële problemen. Ook in Nieuwegein. De rekeningen stapelen zich op, mensen weten niet hoe ze nog moeten rondkomen en zien er tegenop om de post open te maken. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Nieuwegein gaan helpen om de problemen op te lossen. 

Wat doet een Maatje en Coördinator?

Een SchuldHulpMaatje is een gecertificeerde vrijwilliger die mensen met financiële problemen helpt om alle inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Het doel is dat de hulpvrager overzicht krijgt en leert hoe hij of zij de geldzaken op orde houdt en uit de schulden blijft. 

Als maatje moet je vooral goed kunnen luisteren en geduld hebben. Je moedigt de hulpvrager aan om vol te houden en geeft praktische hulp. Je krijgt ondersteuning van de coördinatoren als dat nodig is.

Als coördinator moet je net als het Maatje vooral goed kunnen luisteren en geduld hebben. Naast de hulpvrager moedig je ook Maatjes aan en geef je ze praktische hulp en coaching als dat nodig is.  Je zorgt ervoor dat de Maatjes onderdeel worden van het team door ook Maatjesavonden te organiseren.

SchuldHulpMaatje of Coördinator worden

Na de driedaagse training kan je als SchuldHulpMaatje aan de slag. Je maakt deel uit van ons maatjesteam, wordt ondersteund door de coördinator en krijgt elk jaar bijscholing. Een coördinator krijgt nog 2 dagen extra training om goede intake gesprekken te voeren met de aspirant Maatjes en met de hulpvragers.

Wil jij SchuldHulpMaatje of coördinator worden en anderen helpen om ook financiële vrijheid te ervaren? Meld je aan bij werkgroeplid Jessica Tissink 06 20 71 13 90 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuurder worden

Voor het project SchuldHulpMaatje Nieuwegein zijn we op zoek naar bestuurders meer weten neem gerust contact op met Trudy Molenaar 06 19 87 91 47.

© 2024 PGNN - Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord