Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord

Zie ook Agenda

Vluchtelingen in Nieuwegein worden opgevangen door particulieren en vrijwilligers en medewerkers van het Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein (SVN). Het SVN is gevestigd aan de Industrieweg 1C, 3433 NL in Nieuwegein. Daar worden vluchtelingen opgevangen, zowel mensen uit Oekraine als mensen uit andere landen. Ook in de Rembrandthage 77, 3437 PD Nieuwegein, worden Oekraïense vluchtelingen tijdelijk opgevangen.

De kerken in Nieuwegein hebben een buddy-project opgericht, om de vluchtelingen te ondersteunen. Het SVN inventariseert onder de vluchtelingen wie graag een buddy wil, geeft dat door aan het coördinatieteam en die zorgt ervoor dat een buddy wordt gekoppeld aan een vluchteling. Een buddy voor vluchtelingen is er voor ontmoeting, een luisterend oor, gezelligheid, contact, betrokkenheid, etc. Allerlei administratieve en financiële zaken worden door de Gemeente Nieuwegein en SVN geregeld. Een buddy is voor persoonlijk contact.
Kerkleden die zich hiervoor willen aanmelden kunnen dat doen bij Ton Holweg, door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Diaconie Dorpskerk

© 2023 PGNN - Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord