Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord

Zie ook Activiteiten

In Nieuwegein worden Oekraïense vluchtelingen door particulieren en het Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein (SVN) opgevangen. Het SVN doet dat al in de Luifelstede en gaat dat ook doen in het Regionaal Psychiatrisch Centrum in Galecop. Dat Centrum wordt aangepast, zodat daar 120 vluchtelingen kunnen worden opgevangen de komende tijd.
Er is druk overleg geweest tussen de Gemeente Nieuwegein, Vrijwilligershuis, SVN en de kerken uit Nieuwegein. Daaruit kwam een taakverdeling. De kerken gaan zich richten op het oprichten van een buddyproject.

Buddy’s voor vluchtelingen, niet alleen de Oekraïense vluchtelingen ook andere vluchtelingen, bijvoorbeeld uit Syrië of Afghanistan. Met alle kerken in Nieuwegein wordt een coördinatieteam opgericht. Kerkleden die zich hiervoor willen aanmelden kunnen dat doen bij Ton Holweg, door een mail te sturen naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Het SVN inventariseert onder de vluchtelingen wie graag een buddy wil, geeft dat door aan het coördinatieteam en die zorgt ervoor dat een buddy wordt gekoppeld aan een vluchteling.

Een buddy voor vluchtelingen is er voor ontmoeting, een luisterend oor, gezelligheid, contact, betrokkenheid, etc. Allerlei administratieve en financiële zaken worden door de Gemeente Nieuwegein en SVN geregeld. Een buddy is voor persoonlijk contact.

Diaconie Dorpskerk

© 2023 PGNN - Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord