Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord

NicoEnMarianEnthousiast vertellen Nico Engel en Marian den Hartogh over de werkzaamheden die zij doen. Nico is beheerder van de Dorpskerk en Marian beheerster van het Geinlicht.

Natuurlijk is er verschil in gebruik van beide gebouwen, maar ze zijn zeker ook (letterlijk) verbonden aan elkaar. Op maandagmorgen verzorgt Nico de activiteiten die op zondag niet gedaan kunnen worden. Nico verzorgt ook het instellen van de verwarming als er bijvoorbeeld een koor oefent op een afwijkende dag, of als er op zondagmiddag een muziekconcert wordt gegeven. Daar hoeft hij niet voor naar de Dorpskerk, want dat kan tegenwoordig vanaf thuis via een internet programma op zijn telefoon. Nico vertelt dat de vaste tijden dat er verwarmd moet worden al zijn ingesteld, dus daar hoeft hij niets voor te doen.

Het schoonmaken van de Dorpskerk wordt wekelijks door een groep vrijwilligers gedaan. Ook is er een groep vrijwilligers die de tuin en het terrein rondom de kerk verzorgt.
Marian is elke maandag tot en met vrijdagochtend in het Geinlicht. Soms ook zaterdagmorgen als dat nodig is. Zij is op bepaalde momenten ook ‘s avonds aanwezig als ter activiteiten zijn.
Marian en Nico vertellen over de samenwerking die zij hebben als er bijvoorbeeld een rouwdienst gepland is. Dan hebben ze contact met de medewerkers van de uitvaartonderneming, met de dominee van dienst en familie of kennissen van de overledene.
Zij vertellen verder, dat tijdens de voorbereiding van een trouwdienst (het bruidspaar is niet van onze gemeente) er iedere keer wijzigingen werden doorgegeven en daarna een paar dagen later weer. En dat na de trouwdienst de feestgangers zich in het Geinlicht niet netjes gedragen hebben. Dat alles bij elkaar is voor Nico en Marian zeker een leermoment voor een volgende keer geweest. Maar meestal is een trouwdienst en het feest erna heel gezellig! Marjan kan zich herinneren dat er een trouwfeest is geweest waar heel veel jongeren voor waren uitgenodigd. Die gingen heel leuk met elkaar om.

In het Geinlicht wordt veel gebruik gemaakt van de zalen, vaak voor vergaderingen en activiteiten vanuit onze kerkelijke gemeente. Maar er wordt ook verhuurd aan buitenkerkelijke organisaties. Met name de dinsdag is een hele drukke dag in het Geinlicht. Marjan zorgt er voor dat alles dan klaar staat, zoals koffie en thee. En dat de tafels en stoelen de juiste opstelling hebben. Zij gaat regelmatig naar de groothandel en winkels om de voorraden aan te vullen.
Na de renovatie van de Dorpskerk hebben vandalen delen van de koperen regenpijpen weggehaald. Om dat in de toekomst te voorkomen zijn er nieuwe regenpijpen van een ander materiaal aangeschaft.
En in het Geinlicht is er na de renovatie geen overlast meer van een defecte en stinkende riolering.

 

© 2024 PGNN - Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord