Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord

AVteamVanaf het moment dat er beperkingen zijn voor wat betreft kerkbezoek is er behoorlijk wat veranderd in het werk van het Audiovisuele Team (AV Team). In het begin van corona was ook hier de situatie ronduit hectisch. Hals over kop moest de Internet verbinding t.b.v. online kerkdiensten worden opgezet. En in de eerste maanden werd Powerpoint gebruikt om de gehele dienst te begeleiden en de teksten van de liederen te tonen.

Vanaf januari 2021 zijn alle vrijwilligers die tot dan toe meewerkten aan het mogelijk maken van online kerkdiensten, plus nog een aantal anderen (online) in overleg gegaan over hoe het werk van het AV Team beter gestructureerd kon worden. Er is toen o.a. besloten om:

  • Gebruik te gaan maken van KerkBeamer i.p.v. Powerpoint. Dit is een betaalde online dienst waarbij Liedboek online en andere audiovisuele componenten (muziek, video, etc) makkelijk kunnen worden geïntegreerdAVteam2
  • Een huisstijl te maken voor de dia’s binnen KerkBeamer. Hierbij is rekening gehouden met het feit dat we ook de activiteiten in de Dorpskerk zelf kunnen zien, m.n. voor al die mensen die daar al tijden niet meer geweest zijn.
  • Het AV Team te splitsen in AV bedieners en AV makers: De makers zorgen dat alles voor de presentatie komende zondag juist in KerkBeamer komt te staan, de bedieners zijn ’s zondags in de kerk en zorgen voor het uitzenden van beeld en geluid. Dit vereist ook de nodige voorbereidingen (apparatuur moet op zijn plek gezet en aangesloten worden, sound check, controle presentatie in KerkBeamer), vaak al een dag van tevoren uitgevoerd. Er zijn inmiddels zo’n 8 vrijwilligers die de apparatuur in toerbeurt bedienen, en zo’n 5 vrijwilligers voor AV makers.

En u heeft wellicht ook gemerkt dat alle apparatuur in de kerk zelf aanzienlijk is verbeterd. Gelukkig is daar tijdens de verbouwing indertijd al rekening mee gehouden met aansluitingen voor (meerdere) webcams en Internet. Er zijn meerdere schermen, mede i.v.m. lichtinval, en omdat er niet 1 plek is waarop alle kerkgangers de beelden kunnen zien.

Op dit moment zijn we aan het onderzoeken op welke manier we de notenbalken kunnen presenteren, zowel thuis als in de kerk. Belangrijk blijft daarbij dat het overzichtelijk en leesbaar moet blijven.
Mocht u nog vragen of adviezen hebben, we horen het als Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. graag. Daarmee kunnen we de kwaliteit verbeteren.

© 2024 PGNN - Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord