Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord

Zie ook Agenda

Ies Meijer is coördinator van de actie Kerkbalans.

Om te zorgen dat deze actie in de 3e week van januari kan starten, beginnen de voorbereidingen hiervoor begin oktober. Vanuit de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB) wordt er een thema aangereikt en is er allerlei folder- en promotie materiaal beschikbaar, zie op Kerkbalans. Hiermee wordt een folder ontworpen voor onze gemeente. 

201701 KB17 picto folderwedstrijd

Eind november wordt deze folder gedrukt (met dank aan Xandra Smit). Ook wordt er jaarlijks een landelijke wedstrijd voor het beste folderontwerp georganiseerd  en in 2017 zijn we daarmee bij de eerste 10 geëindigd. Op de Kerkbalans website kunnen ook allerlei stappenplannen worden gevonden, maar na meer dan 10 jaar ervaring heeft Ies die inmiddels wel in zijn hoofd zitten. De folders worden samen met begeleidende brief en antwoordenvelop in een envelop gedaan, en dit invouwen wordt ongeveer 1450 keer herhaald!

Tevens wordt er gezorgd dat de Kerkbalans actie meerdere keren wordt aangekondigd in Onderweg. Op basis van de looplijsten die Tobias Bos aanlevert, worden er stapeltjes gemaakt voor de ongeveer 100 lopers. Op het moment dat de foto op deze pagina is gemaakt, ligt de hele “Kerkbalans”-werkkamer hier vol mee. Ies zorgt samen met Geert Jan Kolkhuis Tanke voor de wijken Wijkersloot, Zuilenstein en Galecop, daarnaast zitten ook Henk Fijn van Draat (Batau), Hans Commu (Doorslag) en Marien vd Sar in de organisatie.

De lopers brengen de enveloppen in de 3e week van januari rond, en halen deze een week later weer op. Jammer dat er altijd een tekort is: hoe meer er zijn, hoe kleiner de inspanning is (maar dat is met veel dingen zo binnen onze kerk).

In februari begint dan de verwerking, die bestaat uit:

  • Inventarisatie van alle toezeggingen, zodat er op de zondag na de actie al een voorlopig bedrag bekend gemaakt kan worden.
  • Verwerking van alle opmerkingen (zowel positieve als negatieve). Deze worden door Ies vervolgens naar pastoraat verstuurd.
  • Financiële verwerking (incl. automatische incasso) door Hans Schenk. Maandelijks verschijnt er ook een overzicht van de inkomsten in Onderweg.

Daarna volgen er een aantal maanden welverdiende rust. Maar voor je het weet is het weer oktober….   

© 2023 PGNN - Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord